Elämysvirta – Koet luonnon uudella tavalla

ELÄMYSVIRTA – KOET LUONNON UUDELLA TAVALLA
Elämysvirta – Flow of Experience tarjoaa vastuullisesti toteutettuja kalastusmatkoja, räätälöitynä tarpeesi mukaan. Kalasta Lapissa, joella, järvellä ja Jäämerellä. Elämysvirran retkien toteuttajina ovat osaavat ja koulutetut kalastus-, erä- ja luonto-oppaat. Retkillämme kalastetaan vain vastuullisesti valikoiden ja hyödyntäen perinteisellä tavalla ravinnoksi vain kestävistä kalakannoista pyydettyjä valikoituja yksilöitä. Emme hyväksy ihmisten, luonnon tai eläinten huonoa kohtelua. Haluamme tukea paikallista kulttuuria ja vaalia historiallisia kohteita. Elämysvirralta löytyy opas juuri sinun tarpeisiisi, voit palkata oppaan retkellesi tai voit pyytää meitä suunnittelemaan ja toteuttamaan opastetun Elämysvirta-retken sinulle.

Elämysvirta syntytarina

Määrätietoinen, huomioiva ja luontoon sopeutunut Pohjolan poika lähti 80-luvulla työttömyyttä pakoon ja suuren rahan perään. Suurkaupunkien ryöpytyksessä ja hälyssä hän alkoi pian kaivata kadotettua rauhaa. Kalastusretket antoivat hetken rauhan hektisen ja vaativan myyntityön vastapainoksi. Retket suuntautuivat kerta kerralta pidemmälle ja syrjäisemmille vesille. Retket lohijoelle vetivät häntä uudestaan ja uudestaan.

Paluu rahan äärelle oli aina vain ahdistavampaa, ”tee lisää, tee enemmän, pystyt vielä parempaan”. Ei tämä ole oikeaa elämää, ajatteli Pohjolan poika.

Taas saapui pelastava kesä ja retki lohijoelle. Oli kaunis kesäkuun ilta, jo kääntymässä yöksi, kosteus muodosti usvaa joen pintaan. Rantaan soutaessaan Pohjolan poika näki usvan lävitse leirinsä vierellä seisovan hahmon, kauniin haltian. Haltia hymyili ja ojensi kätensä kutsuvasti, kuin vanhalle tuttavalle. Lähempänä nuori mies näki, kuinka haltian sormet avautuivat ja sormien välistä erottui jokin esine, kuin koru. Haltia ojensi mystisen esineen levottomalle kulkijalle, ja sanoi: “Kanna tätä mukanasi. Vaikka et tiedä missä olet, löydät aina takaisin”.

Haltian antama merkki osoitti suunnan ja tavoite oli selkiytynyt. Pohjolan poika päätti lähteä rakkauden perään, Lapin luontoon. Oli aika antaa tilaa itselle ja tehdä jotain, mitä sydän haluaa. Kalastusoppaana poika voi ansaita elantonsa luonnon äärellä, ihaillen lohien komeita hyppyjä sekä harjusten herkkiä tuikkeja joen pinnalla. Vihdoin Pohjolan poika tiesi, mitä hän todella haluaa tehdä, syntyi Elämysvirta – Flow of Experience.

Esine alkoi johdattaa Pohjolan poikaa, aina vain syvemmälle Lapin hiljaisuuteen ja rauhallisille kalavesille. Poika löysi vaarojen välistä Lapin kirkasvetiset purot ja niistä muodostuvat isot lohijoet. Puiden lehdet olivat kirkkaan vihreitä, kukat auringon keltaisia, kaikki värit ja äänet saattoi aistia puhtaina ja selkeinä. Silloin poika ymmärsi, mitä haltia tarkoitti. Tunteet luontoa kohtaan voimistuivat ja muuttuivat rakkaudeksi.

Our story

Elämysvirta – Flow of Experience logo kantaa haltijan ojentamaa merkkiä.  “Merkin kantaja ei kadota reittiään koskaan myrskyssä tai pahassa kelissä, vaikka tie on tuntematon”.

Elämysvirran toiminta perustuu asiakastuntemukseen

Elämysvirran vetäjällä, Raunolla, on yli 20 vuoden kokemus kansainvälisistä myynti- ja markkinointitehtävistä, mikä antaa vahvan pohjan vaativien retkikokonaisuuksien tuottamiseen ja hallintaan. Metsästys- ja kalastuskokemusta on kertynyt jo yli 40 vuoden ajalta.  Rauno järjesti ensimmäisen kalastusretken asiakkailleen 18.11.1994.

Fixing our equipment by the Arctic Ocean, on the way to our fishing spots.

Tomi Salonen on TTS-vaapun kehittäjä ja valmistaja. Tomilla on laaja kokemus erilaisista tavoista kalastaa uistimilla. Tomi valmistaa vaaput huolellisesti ja suurella intohimolla. Samoin hän suhtautuu opastoimintaa, jossa hän on vertaansa vailla oleva uistimen virittäjä ja taituri. Lohi ei yksinkertaisesti voi vastustaa 30-vuoden kokemusta ja TTS-vaapun viettelevää uintia.

over 20 bounder salmon
Released salmon

Kasvot nimen takana

Olen ammattitutkinnon suorittanut kalastusopas ja minulle tärkeintä on että, asiakkaani voivat nauttia luonnosta ja elämyksistä turvallisesti.

Tornion-Muonionjoen soutukalastus on kuuluneet minun kalastukseeni jo 25 vuoden ajan. Norjan upeat merialueet ovat tarjonneet hienoja elämyksiä ja varmoja saaliita. Lohen ja taimen vetouistelu Pohjanlahdella, Suomenlahdella, Raumanmerellä, eteläisellä Itämerellä (Simrishamn, Karlshamn) sekä Vänern-järvellä ja Turun saaristossa ovat kuuluneet minun kalastuskohteisiini jo 90-luvulta alkaen. Työssäni olen saanut opastaa useita kansanedustajia sekä monia ulkomaisia vieraita. Merkittäväksi on muodostunut myös perheiden opastetut kalastusretket. Myös erilaiset yhdistelmät pariskuntia ja sekä kaveruksia ovat meidän vieraitamme.

Elämysvirta-opastaa-lohen-luokse
Ennätyslohi otti TTS-vaapun suuhunsa Muonionjoella.

Oman monipuolisen osaamisen lisäksi tarjoamme osaavien ammattioppaiden tuottamia palveluita ja niistä muodostuvia räätälöityjä kokonaisuuksia. Lapissa on rajattomat mahdollisuudet kalastaa ja eräillä, sinun tulee vain löytää oikeat paikat. Valitsemalla mieleinen kohde ja ottamalla yhteyttä Elämysvirtaan, olet askeleen lähempänä unelmaasi.

With the guide you will find the best salmos spots!
Tule mukaan, ja nauti opastuksellani!

Mitä Elämysvirta voi tarjota sinulle?

Haluatko uistella Miekojärvellä kuhaa paikalliseen ammattikalastajan veneessä? Kuinka onnistuu voimakkaan lohen väsyttely Muonionjoella?

Kerro minulle mistä pidät ja mitä haluat, minä rakennan sinulle toimivan kalastus- tai erämatkan villiin luontoon. Varaa matkasi nyt!

Rauno Virta

Omistaja, Kalastusopas

Arctic salmon
Silver is Lapland's gold!

Lue uutiset!

Saat tietää meidän tärkeimmät tapahtumamme ja uudet jutut, ennen muita.

Tilaa kirje nyt

Me emme lähetä roskapostia.

Saat 1-4 uutiskirjettä vuodessa.

Lue tietoturvakäytäntömme

0
Translate »