“Sinun tai kavereittesi ei tarvitse tietää mitään kalastuksesta. Yhdessä uutta kokemaan.”

“Erittän hyvin järjestettyä ja saalisvarmaa lohenkalastusta Muonionjoella. Ainakin loppukaudesta (2,5 päivää) kalaa oli joessa ja niitä saatiin soutamalla ihan hyvin. Rauno ja Tomi osaavat asiansa ja pystyvät neuvomaan kokeneempiakin kalamiehiä miten lohta kannattaa Muonionjoella pyytää. Puitteet Kuusisuvannossa ovat miellyttävät, virta on melko helppoa soudettavaa, veneet saa lähelle mökkejä ja lounasta on mukava nauttia laavulla jokea katsellen. Tomin valmistamat TTS ottivaaput saa hankittua paikan päältä ja väreihin saa oppailta viimehetken vinkit. Jos lohta haluaa oppia soutamaan Muonionjoella, niin suosittelen vahvasti.”

Turvallisuuden tae – Kokemus

Pääoppaana sovitan toiminnan ja tekemisen sopivaksi juuri teille ja sen hetken olosuhteisiin.

Fresh steaked fish with new potatos

Päivän ohjelma suunnitellaan olosuhteiden ja vieraiden toiveet huomioiden

Olen järjestänyt kalareissuja vuodesta 1994 lähtien. Ääriolosuhteiteissa, myrskyn noustessa eteläisellä Itämerellä, keskellä aavaa merta, oppii arvostamaan luonnonvoimia ja ymmärtää meren ja veden voiman. Lohen perässä olen kulkenut Itämeren päästä päähän ja aina vain jatkanut kohti ylävirtaa, ihan kuten lohi vaeltaa syönnösalueiltaan ylös synnyinjokeen. Olen kalastanut lohta merellä lohisiimalla ja uistellen.

Vaarat vältetään kokemuksen tuomalla varmuudella

Vapakalastus on aina ollut kalastuksessa se juttu minulle. Ihan kuten lohi, olen noussut Tornion-Muonionjoella alajuksulta latvavesiä kohden. Aluksi kalastelin joen alajuksulla, Torniossa ja Ylitornion nurkilla. Myöhemmin kalastukseni nousi ylemmäs Tornionjoen keskiosille, Pellon ja Kolarin vesille. Nämä vedet olivat kalaisia, mutta jotain vielä puuttui. Rauha ja yksityisyys eivät toteutuneet toivomallani tavalla, vietti ja logossamme oleva viikinkikompassi, vegvisir, vei aina vain yläjuoksulle. Lopulta löytyi minun mieltä puhuttelavat maisemat ja rauha, jossa voin kalastaa ja harjoittaa opastoimintaa miellyttävässä ympäristössä, erämaan sylissä.

Kuusisuvanto, home of 40lb salmons

Erämaan rauha ja ammattioppaiden osaaminen antavat sisäistä voimaa

Täällä Muonionjoella olemme suurlohien kotivesillä, minkä joki on meille todistanut mm. 130 cm, 121 cm ja useilla 115 cm lohilla sekä karkuutettu n. 150 cm haltijakojamolla vuonna 2018. Olen kolunnut lähiseudun kosket ja suvannot läpi satoja kertoja, tulvavedellä ja äärimmäisen pienellä vedellä. Tunnen tämän alueen mahdollisuudet ja vaarat, koska olen ne itse kokenut.

Omakohtainen kokemus ja ääriolosuhteiden tuntemus, yhdessä ammattipätevyyden kanssa, luovat turvallisen ja rauhallisen ilmapiirin sinunkin retkelle.

Porukalla, uuden äärellä

Me opastamme ja neuvomme. Teidän ei tarvitse tietää mitään kalastuksesta. Teidän ei tarvi olla edes kiinnostuneita kalastuksesta, sillä ympäröivä luonto ja joki tarjoavat mahdollisuuden suuriin elämyksiin. En ole tavannut vielä ihmistä, joka ei innostu kun pääsee kokeilemaan voimiaan villin lohen kanssa.

Lohen väsyttely sujuu, vaikka aikaisempaa kokemus ei ole.

Valitsemme kalastuspaikat ja välineet, sidomme tarvittavat solmut ja opetamme kaiken tarvittavan sekä hoidamme muutenkin koko kalastamisen osaamisen puolestasi. Kerromme lohen elämän kierrosta, syntymästä kutuvaellukselle saakka ja paljon muuta luontoon liittyvistä mielenkiintoisista asioista.

Pojat ja isät kalassa

Oliko tämä mun kala?

Energiaa porukalla ja yksilönä

Sinä voit rentoutua ja nauttia, yhdessä porukan kanssa. Yösauna ja yötulet laavulla ovat parasta aikaa yhdessä. Sielu lepää, aika kuluu kuin siivillä ja teillä on mahdollisuus oppia itsestä ja kavereista uusia vahvuuksia. Edes Lapin kuuluisat sääsket eivät vaivaa meitä suurina parvina, sillä Kuusisuvanto Salmon Cottage on paikassa, jossa sääsket eivät viihdy.

Snaps for salmon

Porukka on ihan liekeissä, lohen väsyttelyn jälkeen.

Toiminta mitoitetaan aina rauhallisuus edellä ja teidän mieltymykset huomioiden. Aikaa ja rauhaa omille ajatuksille, yhdessä tekemiselle ja vaikka yömyssyille kodassa.

Relaxing after sauna

Iltahämäsissä on mukava rentoutua saunan terassilla

Kaveriporukalle sopivia tuotepaketteja

Haltijakojamojahti Muonionjoella 4&6 päivää

Yötön yö ja maailman pohjoisin kuha, 9 tuntia

Taimenta yksityisesti erämaajävellä, Finland, Pello, 6h

Soutukalastuskurssi 4h

Kaikki tuotepaketit ovat esimerkkejä ja ne on muokattavissa

Arctic salmon
Silver is Lapland's gold!

Lue uutiset!

Saat tietää meidän tärkeimmät tapahtumamme ja uudet jutut, ennen muita.

Tilaa kirje nyt

Me emme lähetä roskapostia.

Saat 1-4 uutiskirjettä vuodessa.

Lue tietoturvakäytäntömme

0
Translate »