Sustainability

Sustainable Travel Finland

LUONTO ON ERITTÄIN TÄRKEÄ OSA JOKAPÄIVÄISTÄ ELÄMÄÄMME. TEEMME KAIKKEMME, ETTÄ VESISTÖMME JA METSÄMME SÄILYISIVÄT PUHTAINA JA OVAT MYÖS SELLAISINA TULEVIEN SUKUPOLVIEN KÄYTÖSSÄ.


Mitä vastuullinen ja uudistava matkailu merkitsee Elämysvirta-Flow of Experiencelle? 

Vastuullisuus on ollut yksi tärkeimmistä arvoistamme heti alusta alkaen. Jo yrityksen perustamisvaiheessa halusimme antaa matkailijoille mahdollisuuden tutustua paikallisiin ihmisiin, kulttuuriin ja luontoon seikkailun kautta. Aloitimme toimintamme vuonna 2017, kun aloimme opastamaan ryhmiä Muonionjoella.

Vuonna 2023 saimme Good travel seal sertifikaatin sekä STF-merkin. Olemme Metsähallituksen yhteistyöyritys  ja olemme sitoutuneet noudattamaan heidän ohjeitaan ja sääntöjään Suomen luonnon suojelemiseksi.

Samoin kuin monet muutkin yritykset, mekin kerromme asiakkaillemme Suomessa voimassa olevista jokaisenoikeuksista. Me viemme asian kuitenkin vielä vähän pidemmälle ja mielestämme on hyvin tärkeää kertoa myös jokaisen luonnossa liikkujan velvollisuuksista. Noudatamme roskatonta retkeilyä, emmekä jätä luontoon jälkeäkään. Kerromme tästä myös asiakkaillemme ja opastamme heitä esimerkiksi laskemaan ruokakulutuksensa retkellämme. Tämä tarkoittaa paitsi kevyempää kantamusta, myös pienempää ruokahävikkiä.

Elämysvirta käyttää jo rakennettuja kohteita vieraidensa majoittamiseen. Muonionjoella vieraamme yöpyvät yli 20 vuotta vanhassa kelohuvilassa. Alue on sähköistetty aurinkosähköllä.

Kaikissa omaan Muonionjoelle sijoittuvissa matkoissamme kehoitamme asiakkaitamme positiiviseen maailmankansalaisuuteen, opetamme heille tapoja säästää energiaa ja vettä sekä kehoittamme heitä kierrättämään syntyvät jätteet sekä minimoimaan ruokahävikin.

Haluamme tukea pieniä paikallisia yhteisöitä ympärillämme. Haluamme paikallisten hyötyvän liiketoiminnastamme ja pyrimme hankkimaan lisäpalvelut mahdollisimman läheltä kohdettamme.

Liikelahjoina ja myytävinä tuotteina meillä on tarjolla paikallisesti valmistettuja tuotteita, mm. tuluksia ja puukkoja, joissa hyödynnetään paikallista poronluuta ja visakoivua.

Lupauksemme

Suomessa on ainutlaatuinen, koskematon ja puhdas luonto ja meillä kaikilla on oikeus nauttia siitä. Meillä on Euroopan pisin vapaana virtaava lohijoki, jossa elää villit, luonnollisesti lisääntyvät, merilohet ja taimenet. Kaksi kolmasosaa maa-alueistamma on metsien peitossa. Metsissä voimme hengittää raikasta ilmaa ja kuunnella lintujen laulamaa konserttia. Meille on tärkeää, että näin on myös jatkossa ja siksi teemmekin paljon luonnon eteen. 

  • Valitsemme matkakohteemme tarkkaan, jotta voimme välttää massaturismin vaikutukset.
  • Teemme yhteistyötä lukuisten pienten ja paikallisten yritysten kanssa. Meille on tärkeää, että myös yhteistyökumppanimme arvostavat luontoa ja kestäviä arvoja sekä toimivat turvallisesti.
  • Ostamme paikallisilta yrittäjiltä aina kun se vain on mahdollista. Ostamme sitten liikelahjoja tai kivisuojia perämoottoriin, haluamme tukea paikallista taloutta.
  • Me kannustamme sinua ostamaan matkamuistosi mieluummin pieniltä tuottajilta kuin isoista ketjuliikkeistä. Meillä on myös tarjolla pieni valikoima matkamuistoja.
  • Yövymme mieluiten pienissä, mutta laadukkaissa ja siisteissä majapaikoissa. Suurin osa retkistämme sisältää yöpymisiä pienissä ja kodikkaissa mökeissä tai yksittäisten paikallisten yrittäjien pyörittämissä majapaikoissa. Useimmiten yövymme omassa kelohuvilassamme Muonionjoen rantapenkalla.
  • Etsimme jatkuvasti uusia tapoja vähentää energian- ja vedenkulutustamme.
  • Kierrätämme ja lajittelemme jätteemme.
  • Luonnossa liikkuessamme emme jätä jälkeemme jälkeäkään. Emme jätä minkäänlaisia roskia maastoon. Otamme kaiken mitä emme voi polttaa leirinuotiolla mukaamme ja lajittelemme ja kierrätämme sen reissun jälkeen.
  • Pidämme kalustostamme hyvää huolta. Jos meidän pitää uusia kalustoamme, lahjoitamme vanhan kaluston eteenpäin tai kierrätämme sen asiaankuuluvalla tavalla.
  • Vältämme kertakäyttöastioiden käyttöä ja käytämme reissuillamme Kupilkan valmistamia mukeja, lautasia ja ruokailuvälineitä. Ne on valmistettu ympäristöystävällisestä materiaalista ja sen lisäksi, että ne näyttävät kauniilta, ne on myös helppo puhdistaa.

Lisätietoja Suomen jätehuollosta saat täältä.


The Good Travel Program is a program of Good Travel Guide that offers tools that assess, certify, and support the sustainability of businesses within the tourism sector. Businesses have a vital role in the local economy of destinations, which is why we want to support them in becoming more sustainable. Any kind of organisation within the tourism supply chain is welcome to join us, from hotels to restaurants, to tour guides, local DMOS, and so on.

The Good Travel Program is more than just a certification, it is a sustainability support programme for all tourism and travel related businesses and facilities, designed to be feasible and affordable for SMEs. It focuses on practical requirements that are easy for smaller businesses to manage.

Three main points that highlight the sustainability practices of our company, Elämysvirta-Flow of Experience:

Commitment to Sustainable Fishing Practices:

Our company prioritizes sustainable fishing practices to ensure the long-term health and abundance of fish populations.
You promote catch-and-release techniques, encouraging anglers to release fish back into the water, contributing to the preservation of fish populations.
By educating customers about size and bag limits, your company helps prevent overharvesting and supports responsible fishing practices.


Good Travel Seal Certification:

Elämysvirta-Flow of Experience has achieved the prestigious Good Travel Seal certification, showcasing your commitment to sustainability in the travel and tourism industry.
This certification validates that your company follows ethical and environmentally friendly guidelines, providing customers with sustainable travel options.
The Good Travel Seal signifies that your company has implemented sustainable fishing practices and contributes to the conservation of natural resources.


Environmental Education and Awareness:

Your company actively engages in educating customers about sustainable fishing practices and the importance of environmental conservation.
By raising awareness about responsible fishing techniques, you empower anglers to make informed decisions and minimize their impact on the ecosystem.
Through educational initiatives, Elämysvirta-Flow of Experience plays a vital role in fostering a deeper understanding of the importance of sustainable fishing and the preservation of fish habitats.
These three main points emphasize your company’s dedication to sustainability, as evidenced by your commitment to sustainable fishing practices, the attainment of the Good Travel Seal certification, and the emphasis on environmental education and awareness. By incorporating these principles into your business operations, you differentiate your company as a leader in providing sustainable fishing experiences while contributing to the protection of the environment.

Arctic salmon
Silver is Lapland's gold!

Lue uutiset!

Saat tietää meidän tärkeimmät tapahtumamme ja uudet jutut, ennen muita.

Tilaa kirje nyt

Me emme lähetä roskapostia.

Saat 1-4 uutiskirjettä vuodessa.

Lue tietoturvakäytäntömme

0
Translate »