Yhdessä perheen kanssa

“Sinun, puolisosi tai lastesi ei tarvitse tietää mitään kalastuksesta.”

“Olimme perheen kesken viettämässä 9-vuotiaan pojan ja 65-vuotiaan mummin syntymäpäiviä lohensoudun merkeissä Muoniossa. Järjestelyt olivat todella hyvät ja isohkosta porukasta kaikki pääsivät lohelle useaan kertaan. Joustavuus ja asiantuntemus loistivat läsnäolollaan, Raunon ja Tomin luotsatessa ensikertalaisia. Uutta reissua jo suunnitellaan, kaksi retkeä on käyty ja nautittu valtavasti.”

Turvallisuuden tae – Kokemus

Pääoppaana sovitan toiminnan ja tekemisen sopivaksi juuri teidän perheelle ja sen hetken olosuhteisiin.

Fresh steaked fish with new potatos

Päivän ohjelma suunnitellaan olosuhteiden ja vieraiden toiveet huomioiden

Olen järjestänyt kalareissuja vuodesta 1994 lähtien. Ääriolosuhteiteissa, myrskyn noustessa eteläisellä Itämerellä, keskellä aavaa merta, oppii arvostamaan luonnonvoimia ja ymmärtää meren ja veden voiman. Lohen perässä olen kulkenut Itämeren päästä päähän ja aina vain jatkanut kohti ylävirtaa, ihan kuten lohi vaeltaa syönnösalueiltaan ylös synnyinjokeensa. Olen kalastanut lohta merellä lohisiimalla ja uistellen.

Vaarat vältetään kokemuksen tuomalla varmuudella

Vapakalastus on aina ollut kalastuksessa se juttu minulle. Olen vaeltanut kalastajana Tornion-Muonionjoella alajuksulta latvavesiä kohden, ihan kuin lohi. Aluksi kalastelin joen alajuksulla, Torniossa ja Ylitornion nurkilla. Myöhemmin kalastukseni nousi ylemmäs Tornionjoen keskiosille, Pellon ja Kolarin vesille. Nämä vedet olivat kalaisia, mutta jotain vielä puuttui. Rauha ja yksityisyys eivät toteutuneet toivomallani tavalla, ja vietti ja logossamme oleva viikinkikompassi, vegvisir, vei aina vain yläjuoksulle. Lopulta löytyi minun mieltä puhuttelavat maisemat ja rauha, jossa voin kalastaa ja harjoittaa opastoimintaa miellyttävässä ympäristössä, erämaan sylissä.

Kuusisuvanto, home of 40lb salmons

Erämaan rauha ja ammattioppaiden osaaminen antavat sisäistä voimaa

Täällä Muonionjoella olemme suurlohien kotivesillä, minkä joki on meille todistanut mm. 130 cm, 121 cm ja useilla 115 cm lohilla sekä karkuutetulla n. 150 cm haltijakojamolla vuonna 2018. Olen kolunnut lähiseudun kosket ja suvannot läpi satoja kertoja, tulvavedellä ja äärimmäisen pienellä vedellä. Tunnen tämän alueen mahdollisuudet ja vaarat, koska olen ne itse kokenut.

Omakohtainen kokemus ja ääriolosuhteiden tuntemus, yhdessä ammattipätevyyden kanssa, luovat turvallisen ja rauhallisen ilmapiirin sinunkin retkelle.

Tämä kirje kertoo paljon meidän työn merkityksestä, ja ehkä vielä enemmän meidän asiakkaiden tuntemuksista.

Yhdessä, uuden äärellä

Me opastamme ja neuvomme. Sinun, puolisosi tai lastesi ei tarvitse tietää mitään kalastuksesta. Valitsemme kalastuspaikat ja välineet, sidomme tarvittavat solmut ja opetamme kaiken tarvittavan sekä hoidamme muutenkin koko kalastamisen osaamisen puolestasi. Kerromme lohen elämän kierrosta, syntymästä kutuvaellukselle saakka ja paljon muuta luontoon liittyvistä mielenkiintoisista asioista.

Äidin koskessa kyytiin nappaama lohi nosti yhteisen riemun pintaan.

Voimaantuminen perheenä ja yksilöinä

On tutkittu, että luonto rauhoittaa meidän kehon tehokkaasti, ja auttaa jaksamaa paremmin tulevia paineita. Meidän vieraat kertovat kuinka he ovat saaneet kokea uskomattoman tunteen kun parin päivän puuhastelun jälkeen rauha ottaa tilan kiireeltä ja stressiltä. “Sitä tuntee syntyvänsä uudelleen, sisältä päin.”

Kun vieraamme saa lohen, saa hän oikeuden soittaa haltijakojamon rumpua.

Sinä voit rentoutua ja nauttia, yhdessä tekemisestä lasten kanssa. Sielu lepää, aika kuluu kuin siivillä ja kaikilla on mahdollisuus oppia uusi ulottuvuuksia itsestä ja toisista. Edes Lapin kuuluisat sääsket eivät vaivaa meitä suurina parvina, sillä Kuusisuvanto Salmon Cottage on paikassa, jossa sääsket eivät viihdy.

Pojat ja isät kalassa

Isät ja pojat nautivat lohiretkestä

Tilaa ja aikaa yhdessä, isä lasten kanssa, kaikki yhdessä tai vaikka vanhemmat keskenään, kun lapset ovat oppaiden kanssa joella. Mietipä sitä!

Relaxing after sauna

Sauna rentouttaa ja puhdistaa

Perhelomalle sopivia tuotepaketteja

Haltijakojamojahti Muonionjoella 4&6 päivää

Uisteluretki ja eräruoka, 6 tuntia

Soutukalastuskurssi 4h

Taimenta yksityisesti erämaajävellä, Finland, Pello, 6h

Kaikki paketit voidaan soveltaa toiveidenne mukaan

Arctic salmon
Silver is Lapland's gold!

Lue uutiset!

Saat tietää meidän tärkeimmät tapahtumamme ja uudet jutut, ennen muita.

Tilaa kirje nyt

Me emme lähetä roskapostia.

Saat 1-4 uutiskirjettä vuodessa.

Lue tietoturvakäytäntömme

0
Translate »