Ruijanpallas retki Vannöyalle

Pallaksen kalastus voi olla juhlaa Vannöyalla

Kalastamme armottomalla Jäämerellä, jossa maisemat ja meri ovat sanoin kuvailemattoman kaunis. Vannöyan saari sijaitseen Tromssan pohjoispuolella aivan Jäämeren äärellä. Jäämerellä kalastaminen on todella jännittävää, sillä saaliskalan koko tyypillisesti vaihtelee 1-100 kg välillä. Koskaan et voi tietää minkälainen eläin vieheeseen nappaa. Saaliina voi olla pieni tai iso sei, kisakala, merikrotti, turska, kolja, ruijanpallas, puna-ahven, kissakala tai vaikka makrilli. Kaikki on mahdollista kun lasket vieheen Jäämeren aaltoihin.

Ruijanpallas kasvaa jopa 300kg painoiseksi hirmuksi, mutta hyvä ruokakala ja tavallisin saalis on n. 10-25 kg pallas. Jo 20kg pallas vie haukiin ja lohiin tottuneen väsyttelijän uudelle tasolle, siiman päässä on raakaa voimaa. Onnekkaimmat voivat päivän aikana nähdä pieniä delfiinejä, merikotkan tai jopa ison valaan. Elo-syyskuussa saattaa myös revontulet valaista taivasta.

Vannöy on pallaksen kalastajan eldorado, josta saadaan vuosittain jopa 100kg pallaksia ja mahtavia turskia.
Sininen Jäämeri aukeaa viimeisten kallioiden jälkeen. Vannöy tarjoaa mahtavat puitteet syvänmeren kalastukselle.

Kenelle: Retki sopii yli 13-vuotialle perusterveille henkilöille, veneessä voidaan olla yhtäjaksoisesti 4-7h.

Saatavilla:  n. 15.5. – 30.9.

Ohjelman kesto: Retki kestää 7 päivää, opastusta vesillä 4-7h/päivä ja 2 päivää.

Ryhmän koko: 1-3 henkilöä / ryhmä, mahdollista toteuttaa myös 5-7 hlön ryhmälle.

  • 1-2 henkilön retken matkustus voidaan toteuttaa myös asuntoautolla alkaen Kemistä, tai jostakin Kemin ja Kilpisjärven väliltä.
Vannöyan pallas väsyttelee kalastajaa
Pallas tarjoaa raivokkaan vastuksen kalastajalle.

Ota mukaan sään mukainen vaatetus, lämmin tuulen ja veden pitävä asu on välttämätön. Oma kelluntapuku tai pelastusliivi on mukava päällä. Tarvittaessa meiltä saat pelastusliivit kalastuksen ajaksi.

Retken tukikohta on Norjassa Tromssan kunnassa Vannöyan saarella.

Kalastusveneet poijuissa, Vannöy Sjöcamping satama
Vannöyn satama, jossa veneet poijuissa.

Retkihinta: Pyydä tarjous ja varaa retki

Sisältää: Opastuksen vesillä 4-7 h/päivä x 2 päivää; Mökin ja veneen vuokra 7 päivää; Opastus satamassa tarpeen mukaan; Majoitus 4 henkilön mökissä; Veneen vuokra tai oman veneen lasku, nosto ja poijupaikka.

Ei sisällä: Ruoka, veneen bensa

Oma vene: Jos sinulla on on merikelpoinen vähintään 5,5 m vene, voit tuoda oman veneen jolloin säästät veneen vuokrahinnan.

Optiot: Mahdollisuus räätälöidä toiveet huomioiden.

Majoitusoptiot: Tarjollaa on eri kokoisia mökkejä.

Majoitushinnat ja veneiden vuokrat ovat samat kuin varatessa ne itse Vannöylta. Me voimme hoitaa varaukset puolestanne, muun tilauksen yhteydessä.

0
Translate »
Korona-säädökset vaikuttaa toimintaan!Korona tiedote
+ +